Mirela GORUNESCU

Mirela GORUNESCU este colaborator al departamentului de Drept Penal al HOTCA & ASOCIAȚII, fiind specializată în domeniul dreptului penal, dreptului penal al afacerilor și dreptului penal al mediului. Deține diplomă de master în Științe penale, este conferențiar universitar și doctor în Drept penal.

Mirela GORUNESCU a asistat și reprezentat clienți în cauze penale privind evaziunea fiscală, spălarea banilor, fraude informatice, infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înșelăciune, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă, abuz de încredere etc.), infracțiuni de fals, infracțiuni de corupție (dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență), infracțiuni de serviciu (abuz în serviciu, neglijență în serviciu, conflict de interese, delapidare s.a.), infracțiuni din legea societăților, infracțiuni vamale etc.

Mirela GORUNESCU a participat, în calitate de speaker sau moderator, la manifestări științifice din domeniul dreptului penal (conferințe, dezbateri, simpozioane sau mese rotunde) și a primit mai multe distincții sau premii prin care i s-au recunoscut calitățile profesionale. De exemplu, în anul 2012 Uniunea Juriștilor din România i-a acordat premiul Vintilă Dongoroz.

Mirela GORUNESCU este autor al unor articole, cursuri, monografii și al altor lucrări de specialitate juridică.