Norel NEAGU

Norel NEAGU este coordonator al departamentului de Drept Penal al HOTCA & ASOCIAȚII, fiind specializat în domeniul dreptului penal, dreptului penal al afacerilor și cooperării judiciare internaționale în materie penală. Deține diplomă de master în Științe penale, este conferențiar universitar și doctor în Drept penal.

Norel NEAGU a asistat și reprezentat clienți în cauze penale privind evaziunea fiscală, spălarea banilor, fraude contra intereselor UE, fraude informatice, infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înșelăciune, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă, abuz de încredere etc.), infracțiuni de fals, infracțiuni de corupție (dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență), infracțiuni de serviciu (abuz în serviciu, neglijență în serviciu, conflict de interese, delapidare s.a.), infracțiuni din legea societăților, infracțiuni vamale etc.

Norel NEAGU a participat, în calitate de speaker sau moderator, la manifestări științifice din domeniul dreptului penal (conferințe, dezbateri, simpozioane sau mese rotunde) și a primit mai multe distincții sau premii prin care i s-au recunoscut calitățile profesionale. De exemplu, în anul 2012 Uniunea Juriștilor din România i-a acordat premiul Vintilă Dongoroz.

Norel NEAGU este autor al unor articole, cursuri, monografii și al altor lucrări de specialitate juridică.